PERUTTU

SULKAVAN RESERVIUPSEERIT KESÄMATKA Venäjälle 13.8.-16.8.2020, PERUTTU

 

Hei kaikki Venäjän matkaa odottavat!

 

Koronatilanne Suomessa on selvästi helpottunut ja meille riskiryhmäläisillekin on annettu lupa siirtyä kesänviettoon mökille jne.

 

Rajat eivät vielä kuitenkaan ole avautuneet. Viro on jo avannut rajansa Suomeen, mutta Suomi ei Viroon. EU:n sisärajaoja availlaan

 

mahdollisesti kesäkuun puolivälissä mutta Ruotsin raja on kysymysmerkki.

 

Mutta mikä on tilanne Venäjällä? Se on edelleen Koronan osalta hyvin vaikea eikä tautitilanteesta edes saa totuudenmukaista tietoa. Tauti on päässyt leviämään vaikeasti hallittavaksi. Riippumatta siitä, milloin Venäjän raja mahdollisesti avataan on matkan järjestäjän "politbyro" päättänyt, että tämä "löysässä hirressä" roikkuminen lopetetaan ja suunniteltu MATKA ON PERUTTU tältä kesältä. On turha enää odotella vielä yhtä kuukautta epävarmuudessa, sillä emme halua ottaa minkäänlaista riskiä. Jokainen teistä voi myös suunnitella nyt paremmin omaa kesäänsä ja lomaansa.

 

Tänä Korona-kesänä on ulkomailla matkailua suositeltu muutettavaksi kotimaahan tutustumiseen. Nyt meilläkin olisi hyvä mahdollisuus tukea matkailu- ja muidenkin yrittäjien hankalaa tilannetta. Olemmekin ajatelleet - mikäli kiinnostusta löytyy - tehdä sotahistoriallisen- ja luontomatkan Pohjois- Karjalaan Ilomantsin ja Lieksan suuntaan. Matka tapahtuisi 14 - 16.8 kahden (mahdollista myös kolmen) py-sähdyksen taktiikalla toivomusten mukaan. Ohjelmaa ja mitään varauksia ei ole vielä tarkoin tehty joten kaikki hyvät vinkit ja ehdotukset voidaan ottaa huomioon.

 

"Tyrjän" matkalaiset olette tietysti etusijalla tälle mahdolliselle matkalle. Matkan toteutuminen edellyttää tietysti myös riittävästikiinnostuneita. Pyytäisinkin halukkaita ilmoittamaan kiinnostuksenne/mahdollisuutenne osallistua matkaan melko pian eli 12.6 mennessä.

 

Ilmoitus ei tarvitse olla vielä sitovaa. Pelkkä Juu tai Ei riittää joko s-postilla, tekstarilla tai puhelimitse (+358 400 421 862). Tuntuu, että nyt kotimaa on kiinnostava kohde myös monille muille joten meidän on päästävä tarvittaessa tekemään varauksia melko pian.

 

 

 

Juhannusta odotellessa ja turvaetäisyyksistä huolehtien,

 

terv Make matkanjohtaja  kesäkuun 5. päivänä 2020
 
 

Tyrjän matka olisi ollut alla olevan kaltainen

Matkalla oppaina toimivat Markku Vihavainen ja Kari Turunen, kuljettajana Vesa Virta/Virtalines

13.8.2020

Lähtö Sulkavalta ja kuljemme reittiä Sulkava-Savonlinna-Parikkala-Imatra. Rajanylitämme Imatralta ja sieltä jatkamme matkaa Sairalan kautta Ihalaan. Käymme Tyrjällä ja JR7 hyökkäyspaikoilla. Tätä kohdetta varten on haettava rajavyöhykelupa, koska olemme rajavyöhykealueella. Illaksi ehdimme Laatokan rannalle Vuohensaloon, jossa meillä on majoitus Kapitan Morgain-mökkikylässä. Yhteinen illallinen.

14.8.2020

Aamiaisen jälkeen lähdemme bussilla Sakkolaan. Siitä jatketaan maastokuorma-autoilla Keljan kautta Taipaleeseen. Päivän vietämme Taipaleessa ja käymme mm. Kaarnajoen pattereilla ja Kirvesmäki-Koukkuniemellä. Päivällä syömme lounasta maastossa. Ylitämme Taipaleen joen Neosaareen, jossa bussi odottaa meitä. Jatkamme matkaa bussilla kohti Pietaria. Majoittautuminen htl. Azimut, 2-hengen huoneissa. Illallinen hotellissa.

15.8.2020

Aamiaisen jälkeen suuntaamme kohti Pähkinälinnaa. Siirrymme mantereelta Pähkinälinnaan laivalla, käymme museossa ja linnassa. Paluumatkalla Pietariin käymme tutustumassa Leningradin piiritysmuseoon.

Mennen tullen Pietarista Pähkinälinnaan näemme kaupungin nähtävyyksiä reitin varrella ja oppaamme kertoo niistä. Illallista syömme Troikka-ravintolassa, ravintolassa myös show illallisen aikana. Kuljetus

 

16.8.2020

Aamiaisen jälkeen lähdemme takaisin kohti Suomea, rajanylitys Svetogorskista/Imatralta. Matkalla omakustanteinen lounas. Matkalla käymme mm. Inon pattereilla.

Muu ohjelma (mm. paluupäivän Viipurissa käynti) tarkentuu matkan aikana.

 

 

Matkan hinta 657 €/hlö. Hintaan sisältyy kuljetus, rajavyöhykelupa Tyrjän ja Kirvun alueelle, majoitukset

2-hhuoneessa sekä ohjelmassa mainitut ruokailut ja käyntikohteet.

Yhden hengen huoneenlisä 200 €/hlö/3 yötä.

 

Ilmoittautumiset ja lisätietoja 29.02.2020 mennessä: Markku Vihavainen, puh. 0400 421 862 tai sähköposti markku.v.vihavainen@gmail.com tai Xenia Tours/Minna Väistö puhelimitse 050 514 2277 tai sähköpostilla minna@xeniatours.fi.

 

Tarvitsemme jokaiselta lähtijältä rajavyöhykelupaa varten alkuperäisen kokoisen kopion passin kuvatieto aukeamasta (valokuva sivu) ja mikäli Sinulla on oma viisumi, niin myös kopion viisumista. Lisäksi tarvitsemme kotiosoitteen ja puhelinnumeron. Nämä asiapaperit on toimitettava Parikkalan toimipisteeseemme 06.03.2020 mennessä, joko sähköpostilla minna@xeniatours.fi tai postitse Xenia Tours Oy/Minna, Paksuniementie 55, 59130 Koitsanlahti.

 

Mikäli Sinulla ei ole viisumia ja osallistut ryhmäviisumiin, niin tarvitsemme passinkopion lisäksi yhden (1) värillisen passivalokuvan (max. 6 kk vanha) ja vakuutusyhtiön kirjoittaman matkavakuutustodistuksen koko matkan ajalle. Ryhmäviisumin minimikoko on 5 henkilöä. Nämä asiapaperit tulee toimittaa Parikkalan toimipisteeseemme (Paksuniementie 55, 59130 Koitsanlahti) 28.04.2020 mennessä.

Ryhmäviisumin hinta on 80 €/hlö.

 

TERVETULOA MATKALLE MUKAAN!

Vastuullinen matkanjärjestäjä:

Xenia Tours Oy TRAVEL AGENCY Puhelin: 040 580 1726 tai 050 597 7565 | Sähköposti: info@xeniatours.fi | Nettisivut: www.xeniatours.fi

Myllykujantie 64, 07150 Laukkoski Y-tunnus 0975711-4 Rinnenmäentie 40, 07150 Laukkoski Kulvi/ 3402/00/mj Paksuniementie 55, 59130 Koitsanlahti Alv rek.